فهرست مطالب

آموزش گوگل آنالیتیکس ابزار بررسی، تحلیل و آنالیز وب سایت

گوگل آنالیتیکس یا گوگل آنالیز یک سرویس رایگان تجزیه و تحلیل ترافیک وب سایت هست که شرکت گوگل از سال ۲۰۰۵ اون رو معرفی کرد .تحلیل داده های گوگل آنالیتیکس رو میشه مهم ترین بخش کار کردن با اون معرفی کرد ،چیزی که باعث ایجاد تمایز بین ما و رقیب های ما میشه توانایی تحلیل داده ها و گزارشات هست که ما میتونیم از گوگل آنالیتیکس کمک بگیریم. این ابزار مهم ترین ابزار سئو است.

گوگل آنالیتیکس


به کمک گوگل آنالیتیکس میشه ترافیک سایت رو تحلیل کنیم .تحلیل دیجیتال به این دلیل هست که برای بیشتر کمپانی‌های بزرگ وب سایت ما به صورت یک قطب بزرگ عمل کنه. مثلا اگر ما مشغول فعالیت‌های بازاریابی مثل تبلیغات آنلاین یا تبلیغات شبکه های اجتماعی باشیم کاربرهای ما دیر یا زود از وب سایت ما دیدن می کنند، با توجه به اینکه وبسایت ما قطب مرکزی حضور ما در دنیای دیجیتال هست می‌تونه بهترین راه برای به دست آوردن یک ظاهر کلی از کارایی کمپین‌های راه‌اندازی شده برای معرفی محصولات یا جذب مشتری های ما ،باشد.
گوگل آنالیتیکس میتونه به ما در بهتر شدن اثربخشی بازاریابی دیجیتال کمک کند ، به همین خاطر بیشتر از ۵۰ میلیون وب‌سایت در دنیا از گوگل آنالیتیکس استفاده می کنند.

گوگل آنالیتیکس چطور کار میکنه؟

در واقع گوگل آنالیتیکس چند خط کد ردیابی رو در کد وب سایت ما قرار می دهد ،این کد فعالیت های متفاوت کاربر های ما رو زمانی که از وب سایت بازدید می کنن همراه با مشخصات کامل آنها مثل: سن، جنس ،علایق و… ثبت می‌کنه، بعد از اینکه کاربر از وب سایت ما خارج شد تمام این اطلاعات را به سرور ارسال می‌کنه .بعد گوگل آنالیتیکس داده های جمع آوری شده از وب سایت ما رو از طریق چندین سطح جمع آوری می کنه:
User level سطح کاربر
Session level سطح بازدید
Pageview levelسطح بازدید صفحات
Event levelسطح رویداد

انواع داده در گوگل آنالیتیکس

سه نوع اطلاعات وجود دارند که میشه با گوگل آنالیز جمع‌آوری کرد

اطلاعات نحوه جذب کاربر

شامل اطلاعاتی مربوط به اینکه کاربر ها از کجا وارد سایت ما شده اند ،و میتونیم ببینیم ترافیک ورودی ما از چه روش هایی صورت می گیره.
مثلا خیلی از ترافیک ورودی وب سایت ها از طریق جستجو های ارگانیک از گوگل دریافت می شن ،تعداد زیادی از آنها به طور مستقیم آدرس وب سایت را وارد نوار آدرس میکنن و وارد میشن ،برخی هم از طریق ارجاع افراد دیگه وارد وبسایت میشن. تعدادی هم از رسانه‌های اجتماعی و منابع دیگر به سایت دسترسی پیدا می کنن. این بخش به ما کمک می کنه تا ببینیم چه تکنیک های بازاریابی آنلاین بیشترین بازدید کننده را به سمت وب سایت ما جذب می کند.

اطلاعات رفتار کاربر

اطلاعاتی هستند که درباره نحوه عملکرد کاربر زمانی که وارد وبسایت ما میشه اعلام میشن. مثلاً اینکه کاربر چه مدت در وبسایت بوده ؟اولین و آخرین صفحه آنها در وبسایت چه بوده ؟مسیر مرور صفحات وب سایت چطور بوده؟
نکته ای که مهم هست اینه که برای تجزیه و تحلیل های مختلف برای شناسایی صفحه‌ هایی که کاربرد درون ها تأمل بیشتری می کنه، استفاده میشه، کاربر در این صفحه ها دچار مشکلاتی باشه ما می توانیم این مشکلات را شناسایی کنیم و برای او رفع کنیم.
اطلاعات رفتاری کاربر به عنوان یک راهنما برای بهتر شدن وب سایت به ما خیلی کمک می کنه.

اطلاعات تبدیل

اگر ما یک کسب و کار آنلاین باشیم بازده سرمایه گذاری برای ما خیلی اهمیت داره. گزارش تبدیل به ما کمک می کنه که تعداد کل تبدیل ها رو پیگیری کنیم و درآمد خودمون رو از منابع آنلاین کسب و کار محاسبه کنیم. گوگل آنالیتیکس یک کد ردیابی تبدیل به وجود میاره که میشه با صفحات وب حاوی درآمد حاصل از تبدیل ،ترکیب بشه.

گوگل آنالیتیکس یا گوگل آنالیز ابزار بررسی ، تحلیل و آنالیز وب سایت

کار با گوگل آنالیتیکس – گام اول ثبت نام

برای استفاده از گوگل آنالیتیکس اول باید یک حساب کاربری درست کنیم برای این کار به وبسایت گوگل آنالیتیکس مراجعه می کنیم.

گوگل آنالیتیکس

گزینه ثبت نام را انتخاب می کنیم اطلاعات خودمون رو و اطلاعات وب سایت رو وارد میکنیم. باید برای وبسایت یک نام مشخص ،که به وسیله اون توسط گوگل آنالیتیکس شناخته بشیم انتخاب کنیم، بعد آدرس وب سایت خودمون را وارد می کنیم.

گوگل آنالیتیکس


بعد بازه زمانی منطقه خودمون رو وارد میکنیم که برای داشتن آمار دقیق نسبت به سایت مورد نظر باید این قسمت را به درستی انتخاب کنیم.

گوگل آنالیتیکس

در قسمت دسته بندی نوع کسب و کار و مشخص می کنیم

گوگل آنالیتیکس

بعد از موافقت با شرایط گوگل، پنجره تنظیمات جمع آوری اطلاعات باز میشه. در این پنجره باید تعیین کنید از وب سایت ، اپلیکیشن یا… قراره اطلاعات جمع آوری بشه.


پس از تکمیل ثبت نام دکمه ، کلیک می کنیم. پنجره ای باز میشه که شرایط و ضوابط گوگل آنالیتیکس را به ما نشون میده و ما باید با آن موافقت کنیم. در آخر گوگل آنالیتیکس کد دریافت رو برای ما نمایش میده این کد برای اتصال به گوگل آنالیتیکس باید در هر صفحه وب سایت ما نصب بشه ،نصب کد به نوع وبسایت بستگی دارد که باید توسط طراح سایت به وب سایت اضافه بشه.

گوگل آنالیتیکس

با انتخاب وب سایت، پنجره جدید برای وارد کردن آدرس وب سایت باز میشه.

گوگل آنالیتیکس

با تایید این قسمت، ثبت نام تموم میشه. و وارد صفحه ی گزارش و دریافت کد می شویم. این کد باید در قسمت هدر سایت کپی بشه!

گوگل آنالیتیکس

بعد از نصب کد ردیابی یک تنظیم کوچک در پروفایل وبسایت خودمون در گوگل آنالیتیکس انجام میدیم .این تنظیم اهداف ماست که برای اهداف خودمون نام هم میتونیم انتخاب کنیم .با کلیک کردن روی لینک ادمین در بالای گوگل آنالیتیکس و بعد کلیک روی اهداف همه اونها رو انتخاب می کنیم.

کار با گوگل آنالیتیکس – گام دوم تنظیمات

در بخش admin و تنظیمات ما سه قسمت عمده داریم:

  • account
  • property
  • view

گوگل آنالیتیکس

در بخش اول، تنظیمات و اضافه یا کم کردن اکانت به گوگل آنالیتیکس انجام میشه.همچنین حذف شده ها رو میشه اینجا پیدا کرد. ( تا یه مدت قابل بازگردانی هست)

در بخش دوم، اتصالات و افزودنی ها یا افزونه های ردگیری اضافه میشه. در این قسمت میشه ga4( آنالیتیکس جدید) و گوگل ادز و … رو می تونیم اضافه کنیم. کد tracking و سایر تنظیمات در این قسمت قرار داره.

در بخش سوم امکانات و دسترسی های افراد ، میزان دسترسی، تعیین goal و … قرار دارند.

اهدافی که انتخاب کردیم وقتی که اتفاق مهمی در وبسایت رخ بده به گوگل آنالیتیکس خبر می‌دهند. مثلاً اگر ما وب سایتی داریم که در اون کاربرها فرم تماس پر می‌کنن .احتمالاً می خواهیم که پس از اینکه بازدید کننده ها اطلاعات تماس خود را وارد کردن یک صفحه تشکر برای آنها ایجاد بشه .

یا اگر وب سایت ما مربوط به فروش محصولات باشه می‌خواهیم پس از اینکه خرید کاربرها تکمیل شد یک صفحه تشکر یا تایید برای آنها بسازیم . گوگل آنالیتیکس این کار رو از طریق اهدافی که قبلاً تعریف کردیم برای ما انجام میده. وقتی که ما شروع به گرفتن اطلاعات در گوگل آنالیتیکس می کنیم می توانیم ترافیک وب سایت خود را مشاهده کنیم. هر دفعه که به گوگل آنالیتیکس وارد بشیم به گزارش اجمالی مخاطبان خود دسترسی داریم.

کار با گوگل آنالیتیکس – گام سوم گزارشات


داشبورد ،صفحه اصلی گزارش ها محسوب میشه که میتونیم به دلخواه خودمون اون رو ویرایش کنیم .به ما کمک می کنه بدون نیاز به گشتن در گزارش های استاندارد موجود در گوگل آنالیتیکس، اکثر اطلاعات مورد نیاز خودمون رو بدست بیاریم.

گوگل آنالیتیکس

تبدیل اگر اهداف خودمون رو در گوگل آنالیتیکس تنظیم کنیم ،میتونیم ببینیم چه تعداد از بازدیدکننده ها به کاربر ثابت یا مشتری تبدیل شدند. حتی مسیری که آنها طی کردن رو هم میتونیم ببینیم.
در این قسمت، که مهم ترین بخش گوگل آنالیتیکس هست، اطلاعات آماری حاصل از ردگیری، در چند بخش ارائه میشه.

در بخش home سر تیتر و عنوان تقریبا همه ی بخش ها وجود داره. در بالای صفحه می تونیم تعیین کنیم این آمار برای چه بازه ی زمانی باشه.در بخشrealtime آمار مربوط به کاربران حاضر در این لحظه رو دریافت می کنیم. در بخش audience اطلاعات درباره مخاطبان ( سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی و..) بدست میاریم. در بخش acquisition نحوه ی دسترسی مخاطبان به سایت ما، رصد میشه.

در بخش behavior رفتار و عادات مخاطبان سایت و دربخش conversitions اعمالی که مخاطبان در سایت انجام دادن به دقت رصد میشه!
در کل، همه چی اینجا رصد و ثبت میشه.درصد افرادی که تنها یک صفحه از وب سایت ما رو دیدند، نشون میده .یعنی صفحه ای از وب سایت که کاربر به اون وارد شده و بدون هیچ تعاملی این صفحه رو بسته. هرچی نرخ کمتر باشه وب سایت ما در حفظ کاربر بهتر عمل کرده.

اطلاعات لحظه ای

اگر بخواهیم بدونیم همین لحظه چند نفر در وب سایت ما هستند و چه کاری می کنن، این بخش اجازه دسترسی به این اطلاعات لحظه ای را به ما میده. مثلاً اینکه نحوه ورود بازدید کننده چطور بوده ؟تعداد صفحه های دیده شده توسط اون چه صفحه هایی بوده؟ صفحات فعال چه صفحاتی بودند؟ مکان فعلی بازدید کننده الان در وبسایت کجاست؟

تا اینجا با نحوه نصب و کارایی گوگل آنالیتیکس آشنا شدیم. اما این کافی نیست در ادامه اطلاعات تکمیلی و نحوه استفاده از آمار و نمودارها ، استفاده از GA4 و…در مطالب زیر ارائه میشه.

آمار و ارقام در کوگل آنالیتکس

GA4 جایگزین داشبورد قدیمی گوگل آنالیتیکی

گوگل آنالیتیکس و پرفورمنس مارکتینگ

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x