جهان بازاریابی دیجیتال، مدام در حال گسترش است. گشتن در این فضا و انتخاب حوزهی فعالیت یا نیچ مارکت مورد نظر، میتواند برای افراد تازه وارد کار سختی باشد. شما چطور خود را از رقبا جدا میکنید؟ چطور قرار است پلههای ترقی را طی کنید؟ این 7 مهارت کلیدی به شما کمک میکنند تا در این جهان دائماً درحال دگرگونی موفق بشوید.
1.ویدیو
ویدیو دارد فضای اینترنت را تسخیر میکند و به این زودیها متوقف نخواهد شد. ویدیو میتواند دو دقیقه بیشتر از حالت عادی، توجه مشتریان را در سایتهای فروش حفظ کند. یک ویدیوی به خوبی بهینهسازی شده، میتواند تا پنجاه درصد شانس بالا رفتن شما در رنکینگ گوگل را افزایش دهد. به علاوه، بیش از 80% مشتریان، بعد از دیدن یک ویدیوی بررسی، بیشتر احتمال دارد خریدی را انجام دهند.
به یاد داشته باشید که این دادهها کاملاً به افرادی که از او میپرسید بستگی دارد. ولی نکته اینجاست که در عمل تمام دادهها به افزایش میزان کانورژن، اینگیجمنت و رنکینگ سئو اشاره میکنند.
چه چیز ویدیوها را تا این حد محبوب میکند؟ ویدیوها شخصی هستند. وقتی کسی میتواند چهرهی شما، یا آن کسی که مسئول تبلیغ آن محصول شما است، را بیند، بیشتر به مجموعه اعتماد میکند. در ثانی این شکل از محتوا را میشود در پلتفرمهای بسیاری استفاده کرد.
متخصصین بازاریابی دیحیتال نیازی ندارند همه چیز را در خصوص مراحل تولید ویدیو بدانند. با این وجود، این که بتوانید یک اینتروی سریع در لپتاپتان درست کنید، نقطهی شروع خوبی است. حالا اگر کمی آموزش هم در این حوزهها داشته و به آن علاقهمند هم باشید، این مهارت کلیدی همیشه کاربردی خواهد بود.
2.SEO و SEM
مهارت بهینهسازی موتورهای جست و جو یا SEO یک مهارت کلیدی برای تمامی سطوح بازاریابی دیجیتال است. در نتیجه هرکس به این حوزهها وارد میشود، باید دانشی حداقلی از آن داشته باشد. شما قطعاً میتوانید بخشهای به شدت تکنیکال را به افراد متخصص این حوزه واگذار کنید. با این حال، داشتن دانش نسبتاً خوبی از بهینهسازی انواع محتوا، مهارتی بسیار کلیدی در امر بازاریابی دیجیتال است.
هم SEO و هم SEM بازدهی استراتژیهای بازاریابی دیجیتال شما را هم از نظر محتوا و هم از نظر داده به شما نشان میدهند. شما نیاز دارید با دیگر اعضای تیمتان در این مورد گفت و گو کنید و به همین علت اگر دانش کافی از آن را نداشته باشید، به مشکل خواهید خورد.
3.بازاریابی محتوا
محتوا در قلب بازاریابی دیجیتال قرار دارد. بازاریابی محتوا نیز بخشی پر اهمیت و جدا نشدنی از این صنعت باقی خواهد ماند. بازاریابی محتوا برای خودش دنیایی است. شما باید بتوانید محتوای با کیفیت و سئو شده ایجاد کنید و بتوانید از طریق آن مخاطبین را درگیر کنید.
برای این که اوضاع حتی چالش برانگیزتر شود، باید به یاد داشته باشید که محتوا میتواند اشکال فراوانی داشته باشد. اشکالی مثل:
- ویدیو
- ایمیل
- شبکههای مجازی
- صفحات وب
- بلاگها
- کتب دیجیتال
- و…
شما باید بر بازاریابی محتوا در کنار بازاریابی شبکههای اجتماعی تسلط داشته باشید چرا که این دو رابطهی تنگاتنگی با هم دارند. شما باید بتوانید استراتژی بازاریابی چیده و اهداف کسب و کار را از طریق ابزارهای تحلیلی، دنبال کنید.
3.داده/تحلیل
مهم نیست وارد چه حوزهای از بازاریابی دیجیتال میشوید؛ گوگل آنالیتیکس به کار شما خواهد آمد. رهگیری کردن و تهیهی گزارش از طریق این ابزارها، نسبتاً ساده است. بخش سخت کار، چگونگی جمعکردن داده و استفاده از آن در جهت پیشرفت است. با استفادهی درست از این مهارت کلیدی، شما میتوانید رفتار مخاطبین را بهتر بفهمید و ترافیک و نرخ تبدیل خود را افزایش دهید.
بیشتر کسب و کارها، حتی کسب و کارهای کوچک، مقدار زیادی داده برای رهگیری دارند و یک بازاریاب دیجیتال موفق باید بداند چطور این داده را جمعآوری کرده و به سود خود استفاده کند. بیشتر کسب و کارها نه تنها به دنبال افرادی که بتوانند این دادهها را بخوانند، بلکه به دنبال افرادی هستند که بتوانند از این دادهها به شیوهای صحیح استفاده بکنند. شما میتوانید از طرق شیوههای خلاقانه، این مهارت کلیدی را به رخ بکشید و نتایج خوبی بگیرید. اینگونه شخصی مهم در این کسب و کار خواهید بود.
4.طرز تفکر و نقشهریزی طراحانه
تفکر طراحانه شیوهای از برخورد با مشکلات است که در آن شما دیدگاهی مشتری محور دارید. این شیوهی برخورد در نهایت فکر کردن به شیوهای انسانی را برای حل مشکلات پیچیده، تشویق میکند.
5 فاز کلیدی در این فرآیند وجود دارد:
- همزاد پنداری
- مشخص کردن
- ایده پردازی
- ساخت پروتوتایپ
- آزمون
این شیوه به این دلیل در فضای مجازی کارآمد است که میتوان حجم عظیمی از آن را بر تجربهی کاربر متمرکز کرد. نکتهی مفید دیگری در خصوص این شیوه، این است که میتوان آن را به شکلی غیرخطی به کار گرفت. شاید شما در بعضی مواقع به مرحلهی آزمون برسید و بعد باز به بخش ایده پردازی برگردید. طراحان و دولپرها عموماً از این شیوه استفاده میکنند. حتی اگر طراح یا دولپر نیستید، این شیوه بسیار برای شما کارآمد خواهد بود.
5.تسلط بر تکنولوژی
از آنجا که این صنعت به شدت بر تکنولوژی متکی است، شما باید بر تکنولوژی تا حد زیادی مسلط باشید و علاوه بر آن، به سرعت یاد بگیرید. اگر سن چندانی ندارید، احتمالاً این موضوع برایتان بسیار ساده است. ولی نسلهای گذشته، کمی در این حوزه به مشکل میخورند چون نه تنها باید به طور کلی به اینترنت آشنا باشند، بلکه باید بعضی ابزارها را نیز یاد بگیرند. اگر دانشی ابتدایی از برنامه نویسی داشته باشید و با سیستمهای cms نظیر وردپرس هم کار کرده باشید، از بسیاری جلو هستید.
6.قانع کردن
یک بازاریاب دیجیتال موفق، هرگز این مهارت کلیدی را از یاد نمیبرد. او در روابط عمومی مهارت زیادی دارد. میتواند با استفاده از نگاهی تحلیلگرانه و مهارت حل مسئلهی خلاقانه، به تیمها کمک کند تا کمپینهای خود را با ایدههای نوین، پیش ببرند.
بخش بزرگی از این مهارتهای اجتماعی، توانایی قانع کردن افراد است. چطور میتواند کسی را قانع کنید که خریدی انجام دهد؟ چطور میتوانید دیگر رئسای تیمها را قانع کنید که با یک ایده پیش بروند؟ اینها بیش از این که به بحث کردن مربوط باشد، به داشتن اعتماد به نفس کافی و نشان دادن آن، ارتباط دارد.
7.مهارتهای غیرمرسوم
در حوزهی مهارتهای نرم، بازاریابان دیجیتال نیاز دارند کنجکاو باشند، از تنوع استقبال کنند، تفکری رو به جلو داشته باشند و دیدگاهی کسب و کار محور و استراتژی محور را حفظ کنند. در این فضا برای هر نوع خصوصیات شخصیتی و مهارتها، جایی وجود دارد. به همین علت، خوب است که شما مهارتهای خاص خود را به رخ بکشید تا از رقابت جا نمانید.
مثلاً کسی که هم به سئو وارد باشد و هم توانایی مدیریت داشته باشد، کمیاب است. یا مثلاً کسی که هم بر فضای مجازی مسلط باشد و هم بر طراحی دیجیتال.
جمعبندی
یک متخصص بازاریابی دیجیتال، باید بتواند سریع خودش را با شرایط وفق دهد. باید بتواند در حوزهی مختلف دیجیتال ورود کند. او باید با تیمهای متنوعی همکاری کند و به همین علت باید مهارتهای اجتماعی وسیعی داشته باشد. هیچ وقت اهمیت پرورش مهارتهای سخت و نرم را از یاد نبرید. یک بازاریاب تی شکل، میتواند بسیار موفق باشد.
منبع:
7 مهارت کلیدی برای بازاریابان دیجیتال