فهرست مطالب

4 استراتژی مهم در کسب و کار

4 استراتژی مهم در کسب و کار آنلاین که باعث موفقیت کسب و کار میشه! هیچ کس دلش نمی خواد کاری رو راه اندازی کنه که سود نداشته باشه. یا کاری که رشد نکنه. اما بعضی از اوقات در راه اندازی یه کسب و کار موفق نیستیم. خیلی از کسب و کارها رو می بینی با کلی سروصدا راه اندازی میشه ولی بعد از مدتی اثری ازشون نمی بینی! مغازه هایی که باز می شن و هر چند وقت یکبار کارشون رو عوض می کنن.

4 استراتژی مهم
4 استراتژی مهم

اصول مهم برای راه اندازی کسب و کار

  • طرح کسب و کار و بیزینس پلن
  • خلاصه اجرایی و اکشن پلن
  • تیم سازمان و مدیریت
  • شناخت و تحلیل بازار
  • نقشه بازاریابی یا مارکتینگ پلن

در مقالات قبلی و جاهای مختلف دیدید و شنیدید که راه اندازی هر کاری نیاز به یه سری ملزومات داره. اینجا هم باز بهش اشاره می کنم. اما بیشتر تمرکزمون رو می گذاریم روی استراتژی ها! برای راه اندازی هر کسب و کار به موارد زیر نیاز داریم:

اصول مهم کسب و کار

طرح کسب و کار و بیزینس پلن:

طرح کسب و کار یه نقشه‌ی راه و یه چارچوب مهمه! چارچوبی که نشون بده چی کار قراره بکنیم. طرح کسب و کار هم برای خودمون و هم برای سرمایه گذار یه قوت قلب ایجاد می کنه. وقتی یه جایی می خوایم بریم که دقیق می دونیم کجاست ، راه رو بلدیم ، مسیر رو می شناسیم، خیالمون راحت تره! با دونستن این موارد فقط باید به چگونگی انجام و چگونگی طی مسیر فکر کنیم.در طرح کسب و کار باید حواسمون باشه که برنامه ها منطبق با نیاز ها باشه!( این خیلی مهمه)باید طرحمون معلوم باشه تا بعد برسیم به 4 استراتژی مهم کار! البته با در نظر گرفتن قوانین کسب و کار در کشور!

خلاصه ی اجرایی و اکشن پلن:

بعد از مشخص شدن نقشه ی راه ، یه خلاصه اجرایی لازم داریم. قراره چه جوری پیش بریم و برنامه ها رو پیش ببریم. بازه‌ی زمانی انجام کارها چطوریه.در هر مرحله به چه نتایجی باید برسیم.(kpi تعیین کنیم) روی کاغذ همه چی قشنگ وهیجان انگیز تره! اما اجرا فرق داره.با یه نگاه به اطرافیان و یا خودمون ، به این جمله زیاد برمی خوریم : ” یه ایده‌ی خیلی خوب دارم که می خوام…” یه عالمه از این ایده ها که هیچ وقت انجام نشده و نمیشه! چون برای اجرا نقشه ای وجود نداره. بدون اکشن پلن، 4 استراتژی مهم هم کاربردی نخواهد داشت.

تیم ، سازمان و مدیریت در جهت 4 استراتژی مهم :

ساختار و سازمان کسب و کار و تیم کاری هم خیلی مهمه. چه کسی خدمات ارائه می ده. چه کسی هدایت رو انجام می ده.چه کسی پشتیبانی می کنه. نحوه ی ارتباط بخش های مختلف به چه صورتیه؟ ساختار تفویض وظایف و دریافت نتایج به چه صورتی باشه؟ این قسمت معمولا در کسب و کارها و سازمان های مابه خوبی کار نمی کنه! خیلی از مدیران از داشتن تیم قوی می ترسن! چون توان مدیریتی ندارن یا به سبک سنتی می خوان کار کنن. در یک تیم، مهم ترین فاکتورها مسئولیت پذیری ، میل به یادگیری و داشتن روحیه ی تیمی هست. به نظر من تخصص در مرحله ی بعد قرار می گیره.

شناخت و تحلیل بازار:

این قسمت رو جدی بگیریم. ما متاسفانه بیشتر اوقات دچار خود بزرگ بینی یا خود کوچک بینی هستیم. با شناخت و تحلیل درست بازار، دقیقا می دونیم ما کجاییم و بقیه کجا هستن. با تحلیل بازار قسمتی از مسیر برای پیاده سازی 4 استراتژی مهم کسب و کار رو پیش رفتیم. وقتی درست بازار رو تحلیل کنیم، اطلاعات مهمی درباره ی : اندازه ی بازار، جغرافیای بازار، جمعیت ، روانشناسی رفتاری و …بدست میاریم. این اطلاعات هدفگذاری و استراتژی های ما رو تحت تاثیر قرار می ده.

نقشه ی بازاریابی یا مارکتینگ پلن :

هدف هر کسب و کاری ، فروش محصولات و یا خدماته! بهترین طرح کسب و کار و بهترین تیم و… اگه به فروش ختم نشه، اصلا فایده نداشته!برای بازاریابی باید مزایای رقابتی خودمون رو مشخص کنیم. پیشنهاد ویژه‌ی ما چیه؟ در نقشه ی بازاریابی باید به بازاریابی محتوا و کانتنت مارکتینگ توجه ویژه داشته باشیم. در نقشه ی بازاریابی باید نقاط برتری خودمون رو مشخص کنیم.توجه به این نکته واجبه که : نیازها و مشکلات مشتری را مد نظر قرار داشته باشیم نه فروش. باید به درستی کانال ها و جریانهای درآمد زا رو شناسایی و برای آنها برنامه ریزی کنیم. ( برنامه ریزی بر اساس 4 استراتژی مهم )

4 استراتژی مهم کار
4 استراتژی مهم کار

4 استراتژی مهم در راه اندازی کسب و کار

  • سرمایه گذاری و محصول
  • ارزش مشتری
  • دارایی ها و توانایی ها
  • اهداف و برنامه ها

سرمایه گذاری و محصول:

در این بخش باید به درستی تعیین کنیم که کجا قراره رقابت کنیم. سرمایه گذاری درجای مناسب می تونه برامون سودآور باشه. برای این کار به بعضی بخش هابیشتر توجه میشه و توجه از بخش دیگه ای گرفته میشه. شاید منابع یه بخش خیلی محدود بشه. همیشه یه سری ایده و کار جذاب وجود داره که در راستای اهداف ما نیست و انجام اونها باعث میشه از هدف دور بشیم.

برای توسعه بازار ، تنوع محصول، توسعه محصول و نفوذ در بازار برنامه ریزی خاص باید انجام داد. تا علاوه بر بازارهای موجود ، بازار های جدید هم ایجاد شود. این کار باعث توسعه کسب و کار می شود.البته باید دقت نمود که توسعه کسب و کار به بهای عدم منحصر به فرد بودن بیانجامد.

الگوهای سرمایه گذاری بسیار مهم هستن. سرمایه گذاری برای رشد ( ورود به بازار)، سرمایه گذاری برای حفظ وضعیت موجود، شاید هم کم کردن سرمایه گذاری و احیای دارایی با فروش یا انتقال کسب و کار

هرکدام بنا به شرایط خاص می تواند مفید و لازم باشد.

سرمایه گذاری و 4 استراتژی مهم کار
سرمایه گذاری و 4 استراتژی مهم کار
ارزش مشتری :

هر آنچه در یک کسب و کار ارائه میشه باید مورد توجه مشتری باشه!پس باید برای مشتری ارزش قائل بود و ارزش ایجاد کرد. در این راه باید به فاکتورهای زیر توجه نمود.

  • برتری در یک یا چند حوزه
  • کیفیت عمومی بالا
  • وسعت خط تولید محصول
  • محصولات نوآورانه و خلاقانه
  • ایجاد ارتباطات موثر و شهرت
دارایی ها و توانایی ها:

همیشه دارایی ها و توانایی ها ، مزایای رقابتی پایدار ایجاد می کند. توانایی ها و قابلیت های استراتژیک مانند برنامه ارتباط با مشتری، برنامه تولید و ترویج، نام و هویت برند ، رابطه هزینه و تولید ، قابلیت هم افزایی ، قابلیت استراتژیک ، ساختمان ها و دارایی هاهم تاثیر گذارند. باید بدانیم ، این دارایی ها و قابلیت ها تا چه اندازه می باشد؟این دارایی ها چقدر می تونن به عنوان نماد و نشان کسب و کار ما باشد؟ چقدر باعث ایجاد ارتباطات و هم افزایی میشه؟

پس بخش مهمی از 4 استراتژی مهم کسب و کار مبوط به دارایی هاست.باید به درستی بررسی شه که آیا از دارایی ها و قابلیت ها به درستی استفاده میشه؟ آیا نیاز به تقویت و پشتیبانی هست؟

دارایی ها و توانایی ها در  4 استراتژی مهم کار
دارایی ها و توانایی ها در 4 استراتژی مهم کار
استراتژی ها و برنامه های عملیاتی:

یکی از 4 استراتژی مهم کسب و کار، داشتن استراتژی های متفاوت و موثر در بخش های مختلف است.این استراتژی ها می تونه شامل موارد زیر باشه:

  • استراتژی ساخت برند
  • استراتژی فناوری اطلاعات
  • استراتژی توزیع
  • استراتژی نفوذ در بازار
  • استراتژی منبع یابی
  • استراتژی کیفیت
  • استراتژی تدارکات
  • استراتژی ساخت و تولید محصول

یعنی این بخش خودش ترکیبی از استراتژی های مختلفه! اما باید استراتژی هایی که با هم هم خوانی دارند انتخاب و اجرا شوند.( البته حتما استراتژی قابل اجرا انتخاب شه )

اما هنوز با افرادی برخورد می کنم که فقط می گن یه محصول خوب دارم پس کا راه اندازی می کنم!!!!

در ادامه شاید بهتر باشه به این مباحث توجه بشه: استراتژی چیست؟ استراتژی رهبری هزینه چیه؟استراتژی تمرکز چیست؟استراتژی شرکتی چه جور استراتژی است؟ و مباحث کلاسیک استراتژی های عمومی پورتر هم مفیده/

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x